Na JOJku mieri nový zábavný sitkom: Poznáme oficiálny názov horúcej novinky!

Čakajte aj štipku čierneho humoru a sarkazmu.

Milovníci sitkomov a dobrej zábavy si prostredníctvom obrazoviek televízie JOJ už čoskoro prídu na svoje. Do aktuálnej vysielacej štruktúry sme si pre vás pripravili nový seriál s názvom Dovidenia, stará mama, ktorý pochádza z pera scenáristu Andyho Krausa. Oficiálny názov seriálu vychádza z mierne komplikovaných vzťahov medzi hlavnými postavami. „Medzi tými dvomi deťmi celý čas prebieha boj o dedičstvo. Je to jedna z hlavných liniek, ktorá sa vlastne prelína každou časťou. To dovidenia je trochu také sarkasticko-čierno-humorné, že už by aj boli radi, keby nastal ten deň, že sa ide deliť dedičstvo. Aj keď to nikdy nepovedia nahlas,“ prezradil Andy Kraus.

Dej sa odohráva v rodine Gülemiházyiovcov, ktorých korene siahajú až do čias Osmanskej ríše. Ich predok Gülem (po turecky: ten, čo sa smeje) prišiel do Uhorska, kde jeho deti získali maďarskú príponu „házyi“, a tak vznikol rod Gülemiházyi.  Hlavou rodiny je matka Paulína, ktorá si potrpí na tradície a rada svojim deťom pripomína dôležitosť ich rodu. Distingvovanú dámu stvárňuje herečka Božidara Turzonovová, ktorú s jej postavou spája láska k tradíciám. „Moja generácia a ešte generácia predo mnou si svojich predkov veľmi ctila. Dnešná doba je trošku iná. Preto sa mi veľmi páčila postava matky, ktorá na svoj rod upozorňuje a dáva si záležať na tom, aby deťom vštiepila od narodenia slušné návyky a lásku k tradícii,“ povedala na novinárskej tlačovke.

Okrem Božidary Turzonovovej si v novom sitkome zahrá aj Marián Miezga, Zuzana Mauréry, Matej Landl, Kristína Greppelová, Lukáš Frlajs a Terezka Smolcová. Posledná menovaná je najmladšou seriálovou herečkou a utorková novinárska tlačová konferencia bola pre ňu obrovským zážitkom. Zažila ju totiž po prvý raz. „Bola to moja prvá tlačovka a vôbec som nečakala, že toto sa tu bude diať. Som z toho úplne nadšená. Najviac sa mi páčila ukážka seriálu, bavilo ma to. Bolo to dobre zahrané ostatnými hercami a krásne prepracované,“ povedala nadšená Terezka.

Sledujte televízny web joj.sk a o novom sitkome Dovidenia, stará mama budete vedieť všetko medzi prvými!