Jedinečné zábery zo zákulisia: Ako sa nakrúcala dobrodružná cesta z Turecka na Slovensko?

Upútavky k novému sitkomu uvidíte už čoskoro.

Diváci televízie JOJ sa budú už od 16. februára pravidelne stretávať so svojráznou rodinkou Gülemiházyiovcov, ktorá tvorí základ nového sitkomu Dovidenia, stará mama. Korene tejto rodiny siahajú až do čias Osmanskej ríše, preto majú tak komplikované a netradičné priezvisko. Ich predok Gülemi prišiel do Uhorska, kde jeho deti získali maďarskú príponu „házyi“, a tak vznikol rod Gülemiházyi. Aby sme divákom lepšie priblížili putovanie ich rodu, rozhodli sme sa v rámci upútaviek ukázať ich dobrodružnú cestu naprieč dvomi svetadielmi. „Andy to poňal tak, že ukážeme históriu toho rodu Gülemiházyiovcov. Že prečo vlastne majú turecký pôvod. Tak sme to poňali cez ukážky, ako sa presúvali z toho Turecka, od tureckého bojovníka, cez námorníkov a uhorských šľachticov,“ povedal o nakrúcaní herec Matej Landl.

Rôznymi premenami si počas nakrúcanie upútaviek prešiel aj herec Marián Miezga, ktorý v sitkome stvárňuje „kšeftára“ Tarkana. Pred kamerou si „strihol“ úlohu chudobného Turka, námorníka, ktorý sa nápadne podobá na kapitána Jacka Sparrowa či zámožného uhorského šľachtica. „Neviem presne, ako vyskladajú to, čo sme točili, ale je to taký prierez toho nášho rodu, keďže má turecký pôvod. Od chudobného Turka až po takého, čo si niečo zarobil. V týchto kostýmoch sa cítim napodiv veľmi dobre. Konečne by som si aj zahral nejakú rozprávku. Tisíc a jedna noc,“ prezradil Miezga.

Pozrite si reportáž z nakrúcania upútaviek k sitkomu Dovidenia, stará mama v priloženom videu! Samotné upútavky vám prinesieme už čoskoro!